Home » Events » Una vintena d’empreses alimentàries catalanes entren al mercat americà de la mà de La Tienda i ACCIÓ

Una vintena d’empreses alimentàries catalanes entren al mercat americà de la mà de La Tienda i ACCIÓ

products_logo_image

Una vintena de productors catalans participen a la promoció del Mes de la Dieta Mediterrània, organitzada en exclusiva i per primera vegada per La Tienda i ACCIÓ, amb l’objectiu d’apropar al consumidor americà productes de qualitat, artesanals i únics, produïts exclusivament a Catalunya. Aquesta innovadora promoció tindrà lloc al llarg de tot el mes de setembre de 2014, Any de la Dieta Mediterrània, i permetrà a les empreses participants arribar directament al consumidor final.

La Dieta Mediterrània està de moda als Estats Units, i La Tienda, la principal empresa de distribució de productes alimentaris espanyols online (www.tienda.com), ha fet una excel·lent selecció de productes artesanals catalans, disponibles per primera vegada al mercat americà.

“Ens vam enamorar de la puresa i els intensos sabors dels productes alimentaris mediterranis mentre vivíem a Espanya de petits, molt abans que es creés l’etiqueta de la «Dieta Mediterrània». No vam necessitar que ningú ens expliqués que els productes d’aquesta regió eren especials i bons per la salut per saber que era veritat”, diu Jonathan Harris, un dels propietaris de La Tienda, una empresa familiar de l’estat de Virgínia. “Quan ACCIÓ ens va proposar col·laborar per introduir petits productors catalans al mercat americà, ens hi vam llençar de cap per fer-ho realitat”.

Els requeriments per a vendre productes alimentaris als Estats Units sovint representen una carrera d’obstacles per als petits productors internacionals que intenten entrar al mercat americà. Per aquesta mateixa raó, la promoció ideada per ACCIÓ, l’agència catalana per a la competitivitat de l’empresa catalana, i La Tienda, la primera empresa en venda online de productes artesans espanyols als Estats Units, representa una magnífica oportunitat per a les petites empreses productores.

Aquest acord de col·laboració entre ACCIÓ i La Tienda permetrà també que les noves empreses interessades en entrar al mercat dels Estats Units puguin participar en la propera edició del Mes de la Dieta Mediterrània, que es durà a terme en el 2015.

No va ser fins l’any passat que es va constatar de manera científica allò que ja era sabut per tothom: que la Dieta Mediterrània –rica en oli d’oliva, nous, llegums, peix, fruita, verdures i vi– era bona per la salut. Els resultats de la recerca de The New England Journal of Medicine van demostrar que aquesta dieta redueix la incidència de malalties cardiovasculars, fent créixer així l’interès en els productes de la regió mediterrània.

ACCIÓ és l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, que promou la internacionalització de les empreses catalanes. Aquesta iniciativa forma part del programa Catalan Gourmet USA www.catalangourmetusa.com, que des de fa dos anys lidera la oficina d’ACCIÓ a Miami per ajudar a les petites i mitjanes empreses d’alimentació catalanes entrar al mercat dels Estats Units.

La Tienda ha promogut productes artesans d’Espanya des de 1996 a través de la seva pàgina i el seu catàleg en paper. Cada any envia desenes de milers de comandes a les llars americanes. 

Els nous productes es presentaran el proper dia 1 de setembre de 2014, i estaran a la venda exclusivament a LaTienda.com fins el mes de desembre. Els productes presentats són els següents:

 •  Maduixes Recobertes de Xocolata Negra de LuXocolat (Vira)
 • Capsa de Regal Deluxe de Crackanies (Casanella Xocolaters)
 • Mel de Taronges amb Pell de Taronja d’Alemany
 • Oli d’Oliva Verge Extra Serraferran
 • Figues Confitades en Almívar de Can Bech
 • Oli d’Oliva Verge Extra Llum del Mediterrani (Terres de Llum)
 • Pack de Regal d’Oli d’Oliva Verge Extra de Xertoli
 • Melmelada Extra d’Albercoc de Deliterranea
 • Oli d’Oliva Verge Extra Ecològic Oleura
 • Olivada d’Oliva Negra de Trull Ylla
 • Oli d’Oliva Verge Extra Nian Arbequina
 • Oli d’Oliva Verge Extra Les Partides
 • Olives Gordal Adobades d’Amanida
 • Oli d’Oliva Verge Extra Mas Tarrés (Olis Solé)
 • Filets d’Anxoves de Anxoves de l’Escala
 • Salmó Fumat de Royal
 • Pack de Regal d’Olis d’Oliva Verges Extra Infusionats d’Aromàtics del Mediterrani
 • Patates Fregides Selectas Tòfona Negra de Torres

Per a més informació visita: www.tienda.com/food/mediterranean-diet.html